Mennesker, teknologi, vækst og velfærd

Vi skal sikre de lovmæssige rammer for mennesker, teknologi og etik - og skabe et dansk vækstboom som grundlag for vores velfærd.

Teknologi giver uanede muligheder når milliarder af mennesker er forbundet via mobile enheder med uset regnekraft og adgang til viden. Muligheder, som forstærkes af videnskabelige gennembrud inden for kunstig intelligens, robotteknologi, internet of things, selvkørende køretøjer, crypto valutaer, 3D-print, nanoteknologi, bioteknologi, finansteknologi, materialevidenskab, energilagring og kvantecomputere.

I Danmark er vi tilbage i tiden lykkedes med entreprenører omkring AP Møller, Danfoss, Grundfos, Haldor Topsøe, Lego, Carlsberg, Novo og Andelsbevægelsen. Men vi danskere har som folk nok mistet noget momentum og har vænnet os til at være ansatte og at nogle andre må hitte på. Det er gået godt noget tid, men så sniger nye tider sig ind på os og pludselig sidder entreprenørerne i Silicon Valley og snupper vores velstand og grundlaget for vores velfærd.

Danmark er et komplekst land med mange regler og reguleringer. Det er ikke ligetil at få lov til at afprøve en robot der skal køre på et fortorv for at aflevere en pizza, være demensstøtte eller samle skrald.

I Danmark skal vi med teknologien omstille os, skabe nye jobs og iværksætte. Vi skal have en plan når gamle jobfunktioner forsvinder og nye opstår. Danmarks og menneskelige kompetencer skal kontinuerligt opgraderes i en teknologisk verden hvor alt går stærkt. Vi skal sikre passende lovmæssige rammer for mennesker, teknologi og etik så vi kan udfolde et Danmark i fornyet vækst og udvikle vores velfærd.

Konkret vil jeg arbejde for:

  1. Bedre rammer for erhvervslivet så de nye teknologier kan afprøves i Danmark
  2. Rammevilkår for livslang læring således, at vi uddanner løbende som vi nu finder ud af hvilke teknologier der bliver bærende
  3. Rammer for arbejdsmuligheder for borgere, som ikke kan omskoles til den nye tidsalder.