Færre grusgave i Nordsjælland – hent gruset i Jylland

Jeg mener naturen skal beskyttes bedre i Nordsjælland og at vi graver for meget grus. Til gengæld mener jeg godt vi stadig kan bygge huse og veje i omkring København.

Regionsrådet skal i alle tilfælde ikke bestemme hvor der skal graves grus i Nordsjælland. Det skal de slet ikke blande sig i. Skal der graves grus så skal kommunerne nok selv give tilladelserne. Hvis de ellers får lov. Det hedder nærdemokrati. Det fungerer rent faktisk.

I det naturskønne Ruslands bakker, ved Tegners museum og skulpturpark, kommer hver år 72.000 kultur og naturglade borgere. Det forstår jeg godt. Vi danskere elsker nemlig natur og kultur.

Folketingspolitikere fra Jylland har gennem årtier bestemt, at Nordsjælland skal betale milliarder i udligning til Jylland. Nu vil københavnske regionsrådspolitikere bestemme, at der skal graves grus på kornmarken her bagved til byggeri i København.

Hvis vi så bare kunne vælge at sende københavnerne grus fra Thyborøn hvor de alligevel sender den til Tyskland eller fra Åbenrå hvor de sender den til London. Så fik vi noget for vores udligning. Men det kan vi ikke.

Jeg vil hellere have et samfund hvor kommunerne selv bestemmer om der skal graves grus og hvor dem der skal bygge, køber grus fra dem der ønsker at levere.

Det er det vi kalder nærdemokrati og markedsøkonomi.